vv_icon_efficiency

Ons workflowmanagement
maakt uw studio pas echt efficiënt!

Een studio zonder workflowmanagement is minder efficiënt dan traditioneel fotograferen.

Onze fotosoftware maakt het mogelijk om op een snelle en adequate manier consistente foto’s te realiseren.  

Optimaliseer uw bedrijfsproces met Vivition fotosoftware.

img_wordcloud_smaller
img_workflow

Aansturing complete studio

Onze intelligente software stuurt de hele studio aan.

De draaischijf wordt aangestuurd en actief gemonitord. Daarbij wordt het statief met wel 10 exterieur camera's automatisch bediend. Deze foto's worden nauwkeurig gesynchroniseerd met de positie van de draaischijf.

Camera's worden aan het einde van een workflow automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart niet alleen energie, maar verlengt ook de levensduur van de camera's die in een studio intensief worden belast.

Indien gewenst wordt ook de belichting automatisch in- of uitgeschakeld.

Fotograferen met 1 druk op de knop

U rijdt de auto op de draaischijf en onze software doet de rest.

Dankzij kentekenherkenning of VIN nummer wordt de auto direct herkend. Alle gangbare merken en modellen van auto's inclusief hun afmetingen staan in onze database.

Wanneer u gebruik maakt van een 360° interieur camera en een aparte camera voor losse foto's, dan leest ons workflowmanagement deze automatisch uit.

img_efficienter
img_efficienter

Zelflerende fotoverwerking

Uw medewerker hoeft de foto’s niet los na te bewerken of uit te snijden.

Dankzij de extreem hoge kwaliteit kunnen de kleinste details automatisch uitgesneden worden. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie leert het systeem snel uw voorkeuren en kan het na de inleerperiode, zonder tussenkomst van een medewerker, automatisch detailfoto's uitsnijden.

Automatisch adverteren op 200+ portals

De geïntegreerde occasionbeheer software maakt het mogelijk uw auto's rechtstreeks te adverteren op meer dan 200 advertentieportals.

Wanneer u gebruik maakt van een extern occasionbeheer pakket, dan zet VIVITION de uitgesneden foto's automatisch klaar in de juiste volgorde. Als uw pakket het ondersteund kunnen deze foto's rechtstreeks in het pakket geschoten worden of dankzij de volgorde nummering met 1 klik in uw occasionbeheer software geladen worden.

img_automatisch
img_connect

3D model op eigen website

Een laatste tijdsbesparing van ons workflowmanagement is de manier van publiceren op uw eigen website. Dit vindt volledig geautomatiseerd plaats dankzij de VIVITION eigen-website plug-in en API.

vv_icon_savings
img_costsavings

Breng flexibiliteit in je organisatie; automatiseer het werkproces.

Ons zelfsturende workflowmanagement begeleidt uw medewerker in het proces. Dankzij de eenvoudige interface is het zeer gebruiksvriendelijk. Hierdoor kunnen meerdere mensen flexibel ingezet worden om de studio te bedienen. Dit geeft continuïteit en het brengt economische voordelen mee. Hiermee worden arbeidskosten gereduceerd.

img_costsavings

Besparing arbeidskosten & flexibele inzet

Dankzij de vergaande automatisering van de VIVITION fotosoftware heeft u geen duur gespecialiseerd personeel meer nodig voor de bediening van de studio. Doordat de werkwijze zeer gebruiksvriendelijk is, is geen voorkennis nodig om de studio te bedienen.

De software begeleidt de operator stapsgewijs door het proces. De workflow stappen zijn op maat in te stellen per studio. De VIVTION software kan al in het eerste jaar een flinke besparing opleveren.

img_resolution_nobg

Superieure fotokwaliteit met budgetvriendelijke camera’s

Metallic lak en de vaak complexe kleuren maken het moeilijk om auto’s kleurecht te fotograferen. Alleen de duurdere professionele camera’s (bijvoorbeeld Canon EOS 6D) leveren een redelijke kwaliteit foto’s waarbij de kleuren in de buurt komen van de echte lakkleuren. Nadat de bouw van de studio afgerond is, meet VIVITION zowel de studiobelichting als kleurafwijking van de camera’s. Op basis van deze meetresultaten stelt VIVITION een profiel samen voor de kleur- en belichtingscorrectie en past deze rechtstreeks toe op de ruwe data van de camerasensor. Hierdoor zijn de VIVITION foto’s, gemaakt met een budgetvriendelijke fotocamera, van superieure kwaliteit ten opzichte van foto’s die gemaakt worden met een dure professionele camera. Bovenop de eerder genoemde kostenbesparingen, bespaart u hiermee ongeveer € 1.000,- per camera.

icon_contuiteit_w

Continuïteit

De continuïteit van uw bedrijf is essentieel. De cloudopslag en hosting wordt GEO-redundant georganiseerd en lokaal heeft u toegang tot de originele foto’s. Ook bij een internetstoring, kunt u ononderbroken het werk voort zetten. VIVITION waarborgt uw doorlopend werkproces.

Host uw foto's op ons petabyte cloud-netwerk

1 PetaByte
GigaByte

GEO-redundant opslag en hosting

VIVITION beseft als geen ander hoe belangrijk continuïteit is voor uw organisatie. De datacenter-hosting van zowel de VIVITION cloudopslag als de VIVITION applicaties is volledig redundant uitgevoerd. VIVITION brengt het begrip continuïteit voor de autobranche echter naar een geheel nieuw level. Op dit moment wordt het VIVITION netwerk (met voor bestaande klanten naadloze overgang) volledig GEO-redundant gemaakt. Zelfs wanneer een datacenter uitvalt, neemt een ander datacenter het automatisch en naadloos over.

img_georedundant
img_offline

Lokale toegang tot originele foto’s

Op de lokale VIVITION PC worden de foto’s bewaard zolang de schijfruimte dit toelaat. U heeft hierdoor altijd lokaal toegang tot de originele foto’s. Om capaciteitsproblemen te voorkomen, wordt bij het naderen van de maximale lokale opslagcapaciteit automatisch telkens de oudste auto verwijderd. Afhankelijk van het aantal fotocamera’s en fotoseries, kan de opslagcapaciteit van de VIVITION PC zover uitgebreid worden dat deze meer dan een jaar aan foto’s kan bewaren.

Offline VIVITION studio aansturing

De VIVITION bedieningssoftware is zo ontworpen dat wanneer er zich onverhoopt een internetstoring voordoet binnen uw bedrijf, uw productie niet stil komt te liggen. Wanneer de internetverbinding hersteld is, worden met terugwerkende kracht de tijdens de storing gefotografeerde auto’s alsnog verwerkt. Zo verliest u geen kostbare tijd.

vv_icon_light

Haarscherpe foto's

Ons totaalconcept maakt verbluffend gedetailleerde en scherpe foto's.

Per auto worden tot wel 34.560 Megapixels gefotografeerd en opgeslagen. Hierdoor wordt autofotografie naar een heel nieuw level getild. Dit is nog nooit eerder vertoond.

 

Dankzij de unieke autofocus techniek komt de auto van alle kanten scherp in beeld.

img_sharppicture_part1
img_camerafocus

Haarscherpe foto's

Tot nu toe was het niet mogelijk om het focuspunt van de camera’s te variëren, waardoor niet elke foto even scherp genomen wordt. Wanneer een auto met de zijdeuren naar de camera’s toe gedraaid wordt, ligt het focuspunt immers verder weg dan wanneer de auto met de neus naar de camera’s gericht is. Idealiter wordt dit probleem opgelost door per foto de focus in te stellen. Door de weerkaatsing van de autolak kan een camera echter regelmatig niet het juist focuspunt bepalen. VIVITION is dankzij haar geavanceerde camera aansturing echter in staat dit probleem te omzeilen. Hierdoor wordt de auto van alle zijden haarscherp gefotografeerd.

Lens correctie

Omdat in de fotostudio op korte afstand gefotografeerd wordt, wordt vaak gekozen voor een relatief lage brandpuntsafstand. Hierdoor ontstaan lichte krommingen in de foto. Onze automatische lens correctie verwijdert deze krommingen en corrigeert diverse lens afwijkingen.

lens-hand
vv_icon_color

Licht- & kleurcorrectie

Heb geen lak aan kleur. De kleur van een auto is bij online presentatie een belangrijk aspect, maar zelden wordt een auto op het scherm in dezelfde kleur weergegeven als in het echt.

VIVITION fotosoftware zorgt dankzij haar softwarematige licht- en kleurcorrectie voor een verbluffend realistische fotoweergave.

Lichtkalibratie studio & camera’s

Elke studio heeft zijn eigen unieke belichting. Voor een juiste weergave van de kleuren en lichtsterkte is het nodig om te meten welke kleurtemperatuur en intensiteit de studiobelichting heeft en ook hoe dit licht door de camerasensor geregistreerd wordt. Op basis van deze metingen wordt een correctieprofiel samengesteld dat automatisch op de ruwe sensordata van elke foto toegepast wordt. Deze stap zorgt ervoor dat de lichtsterkte op de juiste manier in de foto weergegeven wordt. Daarnaast zorgt deze correctie ervoor dat de globale kleurweergave van de foto de werkelijkheid dichter benaderd. Na het toepassen van deze correctie benaderen de foto’s van de door VIVITION gecorrigeerde budgetcamera’s al de kwaliteit van een professionele camera, nog voordat kleurcorrectie toegepast is.

img_electromagnetic
img_kleuren

Kleurenkalibratie studio & camera’s

Omdat ook na de lichtkalibratie sommige kleuren afwijkend weergegeven worden, gaat VIVITION nog een stap verder. Kleuren zoals bijvoorbeeld beige of oranje, maar ook de reflecterende delen bij een metallic lak of een chromen embleem zijn zelfs bij studio’s met professionele camera’s moeilijk kleurecht te fotograferen. Een extra complexiteit hierbij is dat de kleurperceptie van onze hersenen bij het zien van een echte auto anders is dan wanneer we dezelfde auto zien op een scherm, zelfs wanneer de kleuren exact overeenkomen. Om ook deze afwijkingen te corrigeren meet VIVITION op basis van een breed spectrum aan reflecterende kleuren hoe deze geregistreerd worden. Op basis van deze meetwaarden wordt een kleurcorrectieprofiel samengesteld om ook de moeilijk te fotograferen kleuren zo kleurecht mogelijk weer te geven. Wanneer hiermee de maximale kleurechtheid bereikt is, wordt op dit profiel een correctie toegevoegd die rekening houdt met de kleurperceptie die onze hersenen creëren bij de weergave van de auto op een scherm. Na het toepassen van deze correctie hebben de VIVITION foto’s een betere kwaliteit dan de foto’s van een professionele camera. Deze kleurkalibratie wordt alleen aangeboden bij afname van het VIVITION plus pakket.

vv_icon_web

Integratie website

Een volledige nieuwe manier van online presenteren. Transparant en innovatief. Een 3D model, met hotspots en een product tour. Waar u zelf de inhoud van bepaald. De presentatie wordt volledig geïntegreerd in uw website en werkt op elk apparaat.

img_web

Een volledige nieuwe manier van online presenteren. Transparant en innovatief. Een 3D model, met hotspots en een product tour. Waar u zelf de inhoud van bepaald. De presentatie wordt volledig geïntegreerd in uw website en werkt op elk apparaat.